KRITISK RABINER

 

I forbindelse med mindehøjtideligheden for bokseren Muhammed Ali fik denne meget kritiske rabiner ordet.
Han lagde ikke fingrene imellem og udnyttede, at Bill Clinton var bland gæsterne og at der var fuld TV dækning.

Prøv at analysere sproget. Analyser indholdet. Prøv at vurdere, hvor stor en opbakning der er til rabinerens synspunkter i USA.

*

rabbiner

Kaldes også rabbi, som betyder “min lærer” på hebraisk. Rabbineren er den religiøse leder af en jødisk menighed. Blandt rabbinerens vigtigste opgaver er undervisning i Tora og vejledning af menigheden i korrekt religiøs livsførelse samt repræsentation af menigheden udadtil.

Rabbineren medvirker ved gudstjenesten i synagogen og ved ritualerne omkring religiøse fester og højtider. Selve bønnen i synagogen ledes oftest af forsangeren (kantor), mens rabbineren holder prædikener og giver udlægninger af de hellige skrifter.

*

Rabbinere uddannes ved særlige skoler (yeshiva). Det kræver ordination at blive rabbiner, men rabbinerembedet indebærer ikke nogen egentlig magt eller hierarkisk status. En rabbiner opnår status ved sin religiøse lærdom og sin personlighed i forbindelse med undervisning og vejledning af menigheden.

Inden for chasidisme findes der dog eksempler på persondyrkelse af rabbineren.

NS
Kilde: Gads Religionsleksikon.

Muhammad Ali

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Question book-4.svgDer er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Muhammad Ali

Verdensmester i sværvægtsboksning
Muhammad Ali NYWTS.jpg
Personlig information
Navn Muhammad Ali
Fighternavn The Greatest
The People’s Champion
The Louisville Lip
Land USA USA
Fødselsdato 17. januar1942
Fødeby Louisville, Kentucky
Død 3. juni2016 (74 år)
Vægtklasse Sværvægt
Højde 190 cm
Kampe
Kampe ialt 61
Vundne 56
KO’s 37
Uafgjorte 0
Tabte 5

Muhammad Ali (17. januar1942 i Louisville, Kentucky som Cassius Marcellus Clay jr., død 3. juni2016[1] ) var en amerikansk professionel bokser som flere gange var verdensmester i sværvægt. Mange eksperter regner Ali som en af tidernes største boksere. Han forsvarede sværvægtstitlen i alt 19 gange.

Hans internationale gennembrud kom da han vandt letsværvægt under Sommer-OL 1960 og blev professionel samme år. Den 25. februar1964 vandt han VM-titlen i sværvægt ved at besejre Sonny Liston på teknisk knock out efter 6. omgang. Han konverterede senere til Islam i 1965 og skiftede navn fra Cassius Marcellus Clay, som han mente var et slavenavn, til Muhammad Ali. Dette førte til, at han nægtede at aftjene militærtjeneste og mistede sin titel i 1967. Ali blev dømt i retten 20. juni 1967, men ankede dommen, og højesteret ændrede dommen og frikendte Ali den 28. juni 1971.