Manuskript / drejebog

Den sidste og vigtigste del i en (film)produktion er manuskriptet. Det skal indeholde nummererede scener med handlingsbeskrivelser samt dialoger.

Manuskriptet kan eventuelt rumme overvejelser omkring lydsiden.

Manuskript / drejebog I den viste skabelon kombineres både manuskript, synopsis og drejebog (arbejdsmanual).
Klik for at se større billede.

Film skal læres på nettet

Andre steder på dette site skitseres en række væsentlige ting omkring produktion af film. Men nettet bugner af informationer om filmproduktion. Du kan finde oplysninger om alt fra film, der lige har haft premiere til stumfilm fra filmens spæde barndom.

 Begynd fx på denne side: http://www.dfi.dk 

 Manuskript / drejebog

Materialet ”FAT OM FILM” er omfattende og meget spændende. Det omfatter langt mere stof om film, end der er plads på dette site.

Drejebogen til en film er filminstruktøren og fotografens skriftlige videreføring af manuskriptet. Drejebogen tager udgangspunkt i synopsis og filmmanus, men indeholder billedudsnit, kameravinkler, kamerabevægelser, lyd og lys. Dette er en nøje beskrivelse af filmen, da vi får at vide hvad vi får se og høre på det færdige produkt.

På engelsk benytter man begrebet “shooting script” og storyboard som i større grad er en tegneserieagtig fremstilling af den tænkte film. På tysk benytter man “drehbuch” på samme måde som vi taler om manus og det man på engelsk omtaler som “script”.