UTØYA tilbageblik

 

Skærmbillede_2016-04-03_kl._00.02.24.png
Seneste udspil 2016:

OEEN1

 

 

 

 

 

 

 

 


”Han mener, at en betydelig andel af den norske befolkning (flere hundrede tusinder) støtter det han har gjort.”

Det kan man læse i den 1. retspsykiatriske erklæring, som bygger på 13 samtaler med attentat-manden.

Men man kan da ikke sætte lighedstegn mellem at dele meninger med … og så at tilslutte sig hans handlinger…?
…hør lige den svenske sanger, sangskriver og musiker Mikael Wiehe’s synspunkt, som han præsenterede det, da han var inviteret til Utøya på 1 års dagen for masakren!

 

 

 

 

*

beslutningsmodel-M-BG-2

“Islam kan ikke integreres. Islam vil dominere Europa. Og islam er uforenelig med vores værdier. Derfor skal islam sendes ud af Europa,” tordnede Mogens Camre og modtog efterfølgende et stort bifald fra salen på Dansk Folkepartis årsmøde.

 

 

 

 

I alle samfund, skal den enkelte hele tiden træffe beslutninger. Hvilke handlinger skal man vælge!

Baggrunden for den enkeltes valg er som grafikken illustrerer bl.a. erfaringer, påvirkning fra medier og enkeltpersoner. Herefter er der i princippet frit valg.

Hvis en person blive påvirket af et udsagn, som det til venstre fra Mogens Camre, og går fra hans ord til en ulovlig handling, har Mogens Camre så ansvar! Etisk og moralsk ja, men næppe juridisk.

De ord der bl.a. motiverede den norske terrorist til handling, er af samme karakter som Camres udsagn.

Danskerne, islam og muslimer

En meningsmåling gennemført af Voxmeter for Center for Forskning i Islamisme og Radikaliseringsprocesser (CIR) i december 2010, giver et indblik i, hvordan danskerne stiller sig til bestemte spørgsmål vedr. islam og muslimer.

I meningsmålingen, der er baseret på en repræsentativ stikprøve på 1007 interviewpersoner, spørges der bl.a. om: ”Islam som religion er en trussel mod Danmark”.

67,5 procent af alle respondenter, der har tilkendegivet en mening (dvs. svaret andet end ”ved ikke”), er uenig eller meget uenig i, at islam som religion skulle være en trussel mod Danmark. Andelen, der er uenig eller meget uenig, er lidt højere blandt mænd (70 procent) end blandt kvinder (65 procent). Også alderen ser ud til at spille en rolle Blandt de 18- til 29-årige er kun 18 procent af respondenterne enige eller meget enige i, at islam udgør en trussel mod Danmark; blandt respondenter på 70 år og derover er den tilsvarende andel 58 procent.

Kilde: professor Peter Nannestad, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

*

Undersøgelsen viser: at over en femtedel af den danske befolkning opfatter islam som en trussel! Og selvom sådanne undersøgelser skal behandles meget kritisk, så giver tallene al mulig grund til at tage problemet alvorligt.

På samme måde, som det er blevet hverdag, at vi lever i en tid, hvor medierne hele tiden beretter om pirater, terrorister og diktatorer, der systematisk begår folkedrab, er ordet “højreradikal” efterhånden blevet blot endnu et nyt hverdagsbegreb. Derfor kan det være nemt at glemme, at der er tusindvis af mennesker, der hader muslimerne, hader staten, og hader pressen.

Andre grupper hader de højreradikale, og andre igen hader alt, der er vestligt.

Det er efterhånden tilforladeligt ikke at bide synderligt mærke i, at dette had er så dybfølt, at mange mennesker hvert år bliver dræbt på grund af det. Det er det der i grafikken betegnes som “ingen stillingtagen”.

S.OL.dk

Hvorfor … (navn fjernet) valgte lige ungdomsafdelingen af venstrefløjen ved kun han selv, men det var “desværre” også hans store dumhed, da han dermed mistede den smule respekt, han trods alt kunne have opnået i visse kredse.Havde han nakket hele den norske socialakrobatiske regering, så ville han have nydt en smule respekt fra folk, der forstår, hvorfor han følte dette angreb nødvendigt, men ikke støtter hans handlemåde.