USA – valg og politik

Lars Trier Mogensen har i bogen DEN STORE JOKER tegnet ”et politisk portræt” af manden der bejlede til præsidentposten.
Han er var manden med syv forskellige masker: Opportunisten, Arbejderristen, Narcissisten, Fascisten, Sexisten, Racisten og Anarkisten.

Nu har han brug for en ottende maske som USA’s præsident.

Bogen dokumenterer overbevisende de syv karaktertræk, men rummer også en meget overraskende forklaring på Trumps sejrsgang under præsidentvalgkampen. Trump optrådte som fribryder, mens alle andre fulgte de spilleregler, der fx gælder i en boksekamp og mange andre sportsgrene.
Men i fribrydning gælder der ingen eller andre regler: Spark modstanderen mellem øjnene. Slå ham voldsomt i hovedet, selvom han allerede ligger ned. Sådan ser det ud – men det er bare noget de store muskelbundter leger, og publikum ved det godt – de elsker blot at se ondskab, hævn og brutalitet – altså noget der ligner.
Trumps tilhængere elskede også, når hans modstandere blev tværet ud verbalt. Det har de måske selv haft lyst til, selvom de ikke er onde…  det er Trump heller ikke, det er bare noget de leger.

Bogen er velskrevet og en fremragende kilde til fx et større projektarbejde omkring amerikansk politik og for den sags skyld,  hvis man generelt arbejder med begrebet populisme.

 

Klik på kortet for at åbne side med mange spændende data om det amerikanske præsidentvalg i 2016

Eksternt link:
http://www.politico.com/2016-election/results/map/president