Samfund og medier

Jeg hører – jeg glemmer
Jeg ser – jeg husker
Jeg handler – jeg forstår
Kongfutse

Al kontakt er kommunikation. Jordmoderen er den første et nyt menneske møder. Moren og faren er de næste, og de er helt afhængige af, at barnet allerede fra den første dag er i stand til at kommunikere.
Det er vores evne til at kommunikere og siden til at lære at tale og skrive, der adskiller os fra alle andre levende væsener i dyre- og planteriget.

Selvom vi allesammen kan kommunikere – så er der nogen, der gør det meget bedre end de fleste – det er folk der på forskellig måde har uddannet sig som professionelle kommentatorer. Fx journalister, skuespillere, politikere, reklamefolk, forfattere, TV værter og mange andre.

KomITweb
Læs om journalistik og andre former for kommunikation
SpindelV2lille
De sociale medier

 

drmediekonvergens2org
Mediekonvergens

 

Journalistisk fusk

 


latimesbeskaaretFotografen havde i Photoshop sat to billeder sammen til et tredje foto, som avisen så offentliggjorde på sin forside.Los Angeles Times – en meget respekteret amerikansk avis – offentliggjorde mandag den 31. marts 2003 et elektronisk manipuleret billede fra krigen i Irak.

Da det blev opdaget blev fotografen Brian Walski øjeblikkelig fyret, fordi L.A. Times’ billedpolitik forbyder enhver ændring af nyhedsfotografier.

Først den 2. april langt nede på hjemmesiden under ”Editor’s note” og i den trykte udgave fortæller L.A. Times kort om det manipulerede fotografi.

På websiden Poynter.org er der en længere artikel om sagen og en flash-animering der viser hvordan billedet er blevet manipuleret. Siden viser også, hvordan billedet blev brugt i avisen.

Trods mange henvendelser har Los Angeles Times ikke ønsket at give tilladelse til, at billedet bliver vist på dette websted, selvom det allerede ligger på nettet.

Tak til Kenneth Irby og Poynter.com for tilladelse til at gengive kilderne til denne sag
.

 

Skærmbillede 2014-08-07 kl. 00.54.51

Skærmbillede 2012-04-13 kl. 22.39.38

Se det originale materiale på:
http://www.poynter.org/content/content_view.asp?id=28082

 

http://www.photographyschoolsonline.net/wp-content/uploads/2010/07/Photoshopped-Photo-No.7_Iraq-War-Composite.jpg

http://www.sree.net/teaching/photoethics.html

 

Skærmbillede 2012-04-13 kl. 22.40.52